Rønne Svømmehal

;

Rønne Svømmehal sparer nu på miljøet og elregningen

En lille LED-historie fra solskinsøen Bornholm, sensommeren 2016.

Vi har haft de samme lysstofrør og armaturer i mange år, og nogle af dem var sågar begyndt at hænge fra loftet, så vi havde et stort behov for nyt lys i vores faciliteter. Efter CO2LIGHT har installeret og færdigmonteret det nye lys, virker alt til UG, og jeg døjer ikke mere med blinkende eller flimrende lyskilder, så det er rigtigt dejligt.” – Samantha Høgstedt-Madsen, daglig leder i Rønne Svømmehal

Hun fik præsenteret en række tilbud fra forskellige LED-leverandører, men CO2LIGHT’s viste sig at være det bedste, og set i lyset af den fordelagtige ESCO LIGHT serviceaftale, et kommunalt tilskud bevilliget til projektet og en kort leveringstid på kun fire uger, var det bare med at komme igang.

Projektet blev derfor skudt igang kort tid efter, hvilket betød en travl arbejdsuge for projektleder Jesper Madsen (CO2) og de to installatører fra PL Service Midtjylland. De ankom med færgen søndag eftermiddag, begyndte mandag morgen og knoklede koncentreret de næste fem dage fra morgen til sen aften for at overholde deadline og komme med færgen hjem til fastlandet igen om fredagen. Dagene var lidt hektiske, men trods enkelte udfordringer foregik monteringen dynamisk og effektiv. 

Samtlige lyskilder er nu blevet skiftet, både indvendigt og udvendigt. 96 nye armaturer samt 69 lyskilder fordelt på parkeringsplads, omklædning, toiletter, kontorer, kælder og naturligvis i selve svømmehallen. Efter kundens ønske er der i svømmehallen udført et fire zoners elektronisk dagstyringssystem, der automatisk tilpasser sig lysmængden udefra, hvilket sparer yderligere på strømforbruget. Lyset kan også styres manuelt og reguleres i lysstyrke, så det tilpasses forskellige scenarier og arrangementer afviklet i svømmehallen. (Eks. wellness eller børne badeland)

Alt i alt er Samantha Høgstedt-Madsen yderst tilfreds med resultatet. Hun fremhæver især det høje serviceniveau – under og efter, samt den gode bærende dialog, der har gjort, at hun har følt sig godt behandlet hele vejen igennem.

Det er en anden type lys end tidligere, så der har været en tilvænningsperiode på et par uger, men nu virker det fint og klart. Badegæsterne har ikke sagt så meget, men nogle har bemærket skiftet, og synes det er dejligt med mere klart lys. Nu glæder vi os bare til at spare på miljøet og el-regningen..,” – Samantha Høgstedt-Madsen