Fredericia Stadion

;

Flotte lysforbedringer på Fredericia Stadion

Vi har efterhånden lysoptimeret over 200 idrætsfaciliteter i Danmark og projekteret en række udendørsbaner, men det er første gang, at vi har leveret stadionbelysning, der skulle installeres på lysmaster i 42 meters højde.

Den nye belysning på Fredericia Stadion (Monjasa Park) giver en helt ny atmosfære på plænen og tilskuerpladserne. I tæt samarbejde med Lindpro Fredericia, der også installerede det gamle stadionlys og har mange års erfaring og lokalkendskab i regionen, gik vi til opgaven med stor respekt og entusiasme.

De gæve højtkravlende installatører var heldigvis IKKE bange for at sveje 42 meter over grønsværen og med sikker hånd fik de monteret 20 stk. nye 1200W Sports-arena armaturer (5 stk på hver lysmast udover de eksisterende halogenlamper). En markant lysforbedring, der løfter den samlede kulisse og overholder DBU’s krav til belysning.

– “Trods lidt blæsevejr langt over stadion forløb installationen effektiv og problemfri. Samarbejdet med eco2LIGHT har været rigtig fornuftigt, og slutresultatet er noget, vi alle kan være stolte af.”
(Servicetekniker – Tom Sidney, Lindpro A/S – Fredericia)

FC Fredericia ligger i øjeblikket nummer to i landets 1. Division i fodbold og ambitionerne fejler intet, da de gerne vil op og spille i den bedste liga. Hjemmebanen skulle gerne afspejle holdets og byens mål, og derfor var det naturligt at investere i markante lysforbedringer.

For at overholde DBU’s krav (national standard) og give publikum den bedste oplevelse på stadion, krævede løsningen som minimum 1000 lux og en ensartethed i lyset på over 70 %. Med tilføjelsen af de tyve 1200W sportsarmaturer er der nu et målbart gennemsnit på 1193 lux og hele 72 % identisk belysning over hele banen.

Sports Arena-armaturet er af bedste kvalitet på markedet – bygget til at sidde monteret højt over jorden, hvor det er særligt udsat for vejrets hårde elementer. Med beskyttelse mod strømstød på op til 15.000 volt og modstand til at klare stormstyrke (16-certificering mod vindhastighed (51.0 ~ 56.0m / s) er det specielt tilpasset udendørs applikationer.

Udover at give to til fire gange mere lys (godkendt til TV-transmission) sikrer man også væsentlige energibesparelser og Nichia LED-teknologi garanterer mere end 100.000 timers levetid pr. enhed. Installationen er enkel, der følger 3 installationsmuligheder med den aftagelige strømforsyning (hhv. i bund af lysmast, på lysmast i top eller direkte på armaturet) og armaturet er udstyret med stålbeslag og håndtag, der yderligere faciliterer montering.

For os, er det vigtigste succeskriterium, at kunden har de bedste forudsætninger under processen og til slut får det mest optimale resultatet ift. belysning såvel energioptimering. Vi er meget stolte af det færdige projekt og håber, at de samlede lysforbedringer kan medvirke til, at FC Fredericia sparker endnu flere kasser ind på hjemmebanen.

Er du blevet nysgerrig på den samlede case og specifikke produktdata, har vi uploadet en beskrivende folder omkring projektet lige her.