Ribe Fritidscenter

;

Ribe Fritidscenter investerer massivt i ny belysning

Ribe Fritidscenter har netop indgået en aftale med eco2LIGHT om levering af omfattende LED belysning i samtlige faciliteter i Ribe Fritidscenter, Ribehallen og på Danhostel. Belysningen betyder store fremtidige besparelser på elforbruget og langt flere anvendelsesmuligheder i hallen.

Grøn investering

Fritidscenteret investerer godt 1,6 millioner kroner i lys, og der er mange fordele ved den bæredygtige belysningsaftale.

Vi ser det som en grøn investering i fremtiden, og aftalen indeholder blandt andet fem års fuld service og garanti på alle lyskilder. Arbejdet er allerede i gang, og i løbet af denne måned vil det hele være færdiggjort. Vi starter i hal 1, hvor der bliver mulighed for en lysstyrke på helt op til 1200 lux, som der blandt kræves ved TV-transmissioner. Så vi vil i Ribe Fritidscenter i fremtiden være klar til at sende Ribe-Esbjerg HH’s kampe. – Centerleder Jørgen Th. Jepsen

Arbejdet med udskiftningen og monteringen foretages af det lokale firma JP Elservice.

Der etableres automatisk tænd og sluk via sensorer, og der etableres intelligent styring på armaturerne i hallerne. Det giver mulighed for en individuel styring af lyset i flere zoner – alt afhængig af, hvilken aktivitet der er i hallerne. Ligesom man vil kunne differentiere lux-styrken individuelt i hallerne.

Der er gjort et stort arbejde forud for investeringen, og det er sket i samarbejde med den tidligere landsholdsspiller i håndbold, Anette Hoffmann, som er energikonsulent ved eco2LIGHT og specialist i LED belysning til idræts- og sportsanlæg.

– Det er sjovt at være tilbage i denne hal og være med til at sikre godt lys. Jeg har selv spillet her, og jeg var tæt på at skifte til Ribe HK, da min træner i Kolding skiftede til Ribe, siger Anette Hoffmann. Men hun endte som bekendt i Viborg hos Ulrik Wilbek.

– Det har været en god og gennemarbejdet proces, hvor vi har været godt nede i beregningerne omkring det eksisterende lysanlæg og brændetimer, og beregningerne viser gode tilbagebetalingsperioder på den samlede løsning, siger hun. – Anette Hoffmann

Vi vil gerne takke for samarbejdet med installatøren og for tilliden fra Centerleder Jørgen Th. Jepsen, Ribe Fritidscenter. Arbejdet er som nævnt i fuld gang, og vi glæder os til at se det flotte slutresultat.