Magion

;

Magion reducerer elforbrug med over 50 %

Magion i Grindsted er et Kultur- og Idrætshus beliggende i Billund Kommune, hvor diverse faciliteter som eksempelvis bibliotek, foredragslokaler, fitness, svømmehal og idrætscenter samler både store som små. I et moderne forsamlingshus, som Magion, kommer og går besøgende næsten hele døgnet rundt, så lyset er tændt fra kl. 05 – 22.30 (over 17 timer hver dag hele ugen), og nogle gange til kl. 24 – 01 ved arrangementer i weekenderne.

I de 6 år, hvor Erik Thøgersen har været teknisk serviceleder i huset, er der ikke sket store ændringer ift. brændemønster/åbningstider, hvorfor der er blevet brugt store mængder strøm med de knap 350 almindelige 32W lysstofrør, bare i foyeren. Inden for de senere år begyndte han derfor at undersøge LED-markedet og indhente tilbud fra forskellige leverandører, da servicelederen var bekendt med de mange driftsmæssige og økonomiske fordele, som energirigtig belysning fører med sig.

Der er mange LED-udbydere på et marked i konstant udvikling, og udfordringen for Erik Thøgersen har umiddelbart været at validere kvaliteten på de forskellige LED-produkter. Og det kan være svært at gennemskue, især hvis man får forskellige informationer. Derfor søgte han afklaring og mulighed for at se produkterne ‘live’, hvilket han blandt andet fik muligheden for ved at deltage på et at vores tidligere workshops via. ConnectSport, der blev afviklet i Elbohallen i Fredericia:

“Udover at jeres tilbud og vejledning uden sammenligning var det bedste, gjorde det en verden til forskel at se produkterne i effekt, så at sige, og selvom halbelysning og belysning til vores foyé er to vidt forskellige størrelser, så hjalp det mig med beslutningen. Efterfølgende har jeres energirådgiver Anette og jeg haft en god dialog, hvor jeg også er blevet klogere på produkterne, så jeg valgte jeres løsning, og det har jeg ikke fortrudt.” – Teknisk Serviceleder, Erik Thøgersen

Én opgave blev til to

Efter gennemgang af teknisk dokumentation og afklaring vedrørende installatør kom aftalen på plads, og i december 2018 begyndte huselektriker Finn Lauridsen installationen af de nye ca. 160 stk. 15W runde paneler fordelt ved indgangen og rundt i foyeren. Både antal lyskilder og watt er blevet halveret, og det viser et godt billede af, hvor meget der, bare på 6 måneder, spares på energi- og elforbrug:

“Jeg er meget tilfreds med lyset, og kan allerede nu mærke markant forskel på strømforbruget. Det varierer en smule, men i januar, februar og sidste måned er vi gået fra ca. 5.200 kWh om måneden til et gennemsnit på ca. 2500 kWh nu, så det er en reducering på over 50 %, hvilket jo er fantastisk. Lyskilderne er allerede betalt tilbage på 1,2 år.” – Teknisk Serviceleder, Erik Thøgersen

Set i lyset af de markante besparelser på så kort tid og med oplevelsen fra workshoppen i Elbohallen in mente var det oplagt for servicelederen, som selv er gammel badmintonspiller, at lade os levere lyset til Lynghallen, som ejes af Fonden Magion. En opgave, vi igen tager på os med stolthed og professionalisme.

Hvorfor vælge os?

Med fokus på den enkelte kunde og et tæt samarbejde med en lang række store som små installatører (i dette tilfælde kundens egen elektriker), finder vi sammen den absolut bedste løsning – hver gang. 10 års erfaring med op- og nedture på markedet har gjort os skarpere og givet et kæmpe know how ift. energirigtige lyskilder til alle type opgaver og projekter.

Har du spørgsmål til vores cases eller ønsker du et tilbud på dit næste projekt, så kontakt os på +45 70701555 eller salg@eco2light.dk