Skøjtebane i Aalborg

;

Danmark’s nok smukkeste skøjtebane ligger i Aalborg

Siden 2015, hvor vi i et stærkt samarbejde var med til at løfte Aarhus Skøjtebane til nye visuelle højder med kommerciel LED-belysning, har vi drømt om at få samme mulighed i Aalborg. Her 3 år efter gik drømmen i opfyldelse, og vi har igen været en del af et suverænt samarbejde, hvis fornemme opgave var at gøre vores herlige Aalborg endnu smukkere, især i vinterperioden. Projektet er nu afsluttet til stor glæde for alle involverede parter, Aalborg kommune og ikke mindst byens borgere.

Lørdag 15. december kl. 12 blev den nye, smukke og farverige skøjtebane åbnet på C.W. Obels Plads i Aalborg centrum, og det var en mindeværdig oplevelse med massiv opbakning. Noget vi er meget glade og ydmygt stolte over at være en del af. Multi Dome Aps, Kølemadsen A/S, NT El-Service ApS og Scanvogn A/S sørgede for meget professionelle rammer, mens vi havde æren af at levere og programmere den nye, farverige belysning. Ganske enkelt helt fantastisk. Skøjtebanen har nu fået en ny, næsten eventyrlig identitet, der virkelig skiller sig ud.

Fakta omkring projektets belysning:

Skøjtebanens mål er ca. 47×22 meter og ligger centralt placeret i forhold diverse caféer, restauranter og et sneboldkast fra Gammeltorv’s årlige julemarked. Præmissen for belysningen var en nem og effektiv installation bygget op omkring diverse muligheder for farvekombinationer og lysfunktioner.

Der er i alt blevet brugt 195 meter RGB LED-bånd fordelt på ca. 70 bander af 2 – 2,5 meter. Den nye generation af RGB LED strips anvendt til projektet er tilkoblet Casambi-styring, delt op i 10 zoner, hvor hvert modul styrer ca. 20 meter LED-bånd. Mulighederne er adskillige og farvevalget næsten uendeligt. Med trådløs Casambi-styring er det hurtigt og nemt at ændre lyset bare ved et enkelt klik på en telefon eller tablet, så det kræver hverken stor teknisk forståelse eller særlige finesser.

”Vi er meget stolte over at være en del af et så spændende og betydningsfuldt projekt i Aalborg, og vi er glade for, at vi få muligheden for at levere og programmere lyset til skøjtebanen. Det hele blev testet dagen inden åbningen, og alt fungerede lige efter planen. RGB LED-båndene giver nu diverse muligheder for lysscenarier, alverdens farvekombinationer og smarte lysfunktioner på banen, og det er noget, der ikke går ubemærket hen – især når mørket har lagt sig over C.W. Obels Plads.” – Jesper Madsen, projektleder i eco2LIGHT

RGB står for primærfarverne Rød, Grøn og Blå og er et farveskema der kombinerer disse 3 grundfarver på forskellige måder for at skabe andre farver. Selvom vores øjne har utroligt svært ved at differentiere så små farvenuancer, giver LED-båndene helt op til 16,8 millioner farvekombinationer til rådighed, og er nyeste teknologi på markedet. De er som skræddersyet til kommerciel belysning og kan anvendes i et væld af forskellige opgaver, hvor formålet er at skabe blikfang og fængende oplevelser.

Har Aalborg nu landets flotteste skøjtebane? Om du kan lide at stå på skøjter er sagen uvedkommende. Tag familien og børnene under armen, kig forbi C.W. Obels Plads her i december og få en lysoplevelse uden sammenligning.