Blomster Stedet

;

Blomster Stedet: Grønt lys til grønne fingre

Første virksomhedscase, vi løfter sløret for i 2019, er Blomster Stedet i Vejen, der i løbet af august sidste år fik udskiftet alle gamle lyskilder til energieffektiv LED-belysning. For at stikke en finger i den bløde muldjord så at sige har vi fulgt op på projektet og snakket med én af de to indehavere, Anders Bournonville.

Vi har igennem tiden hjulpet et væld af forskellige brancher med lysoptimering, og det er ikke første gang, at vi i CO2LIGHT regi hjælper med LED til et gartneri/blomsterbutik. Medio 2016 havde vi fornøjelsen af at levere belysning til Plantorama i både Vandelsbæk og Odense – begge projekter lavet via vores ESCO Light Serviceaftale.

Vores tårnhøje fynbo, energikonsulent Per Jørgensen, har stadig en særlig forkærlighed for smukke blomster og bier. Han kommer tidligere fra gartneribranchen, så har både styr på botanik og bæredygtig LED-belysning og derfor en god forståelse for, hvilket produkter der egnede sig bedst til sådan et projekt.

Bæredygtigt lys og grønne fingre

Begge ejere bag familiebiksen, Anders og Gert, havde længe været varme på energirigtigt lys, og i takt med at produkterne på markedet er blevet bedre og bedre samt priserne mere fordelagtige, var de nu klar til at gøre noget ved det. Efter flere tilbud fra andre belysningsvirksomheder kom Per Jørgensen tilfældigvis forbi butikken med den helt rigtige løsning, og da vi samtidig kunne tilbyde finansiering af lyset, slog Blomster Stedet til.

Ønsket var at spare på både energi og kroner og i samme ombæring få et bedre, flottere lys i butikken. Ud fra mange tidligere projekter i blandt andet detailbutikker og autoforhandlere, hvor fokus har været at optimere brugeroplevelsen for kunderne, ved vi, at LED-belysning bidrager til netop dette. Efter at have afstemt ønsker og forventninger til det nye lys og gennemgået relevant dokumentation, leverede vi godt 90 stk. INDUS-S IP65 armaturer i forskellige størrelser, begge med 4.000K, fordelt i gartneriet (lager) og butik.

INDUS-S armaturet er gennemfortrådet og nem at montere. Blomster Stedet ønskede at bruge deres egen huselektriker, så han stod for den hurtige installation overalt. Få dage senere var lyset tilsluttet, og det har (heldigvis) fungeret upåklageligt lige siden, og med en levetid på minimum 50.000 brændetimer, kan de to indehavere nu pleje deres grønne planter under bæredygtige lyskilder.

“Med udgangspunkt i fremtidige energibesparelser og et ønske om bedre lys i butikken, blev beslutningen endelig, og vi fik gjort noget ved det. Vi har været glade for processen, og lyset er blevet klart bedre ift. tidligere. CO2LIGHT gav os mulighed for at få finansieret udskiftningen til LED, hvilket også betød en del, og vi glæder os nu til at kunne barbere alt unødig ukrudt væk fra energiregningen.” – Indehaver Anders Bournonville